HARI INI RAJIN SIKIT...BUAT KARIPAP...
BAHAN
1/2 KILO TEPUNG GANDUM
3/4 CAWAN MINYAK
SEDIKIT GARAM
AIR SECUKUPNYE
LETAKKAN TEPUNG KEDALAM BEKAS BESAR DAN BUAT BULATAN DITENGAH2
MASUKKAN GARAM DAN MINYAK, GAUL MESRA
TAMBAH AIR DAN ULI HINGGA MENJADI DOH
INTI
KENTANG- DIKUPAS DAN DIDADU HALUS
SERBUK KARI
ISI AYAM( IKUT SUKA NAK BUH APE PON )
GARAM
DAUN SUP( SAYA X BUH PON ANAK2 X SUKA)- HIRIS HALUS
BAWANG MERAH _ MAYANG HALUS
BAWANG PUTIH - MAYANG HALUS
CARA
TUMIS BAHAN MAYANG DAN MASUKKAN REMPAH..BIAR SEBENTAR.
MASUKKAN KENTANG DAN ISI AYAM , BIAR SEHINGGA KENTANG MASAK, JANGAN LUPA TAMBAH AIR SEHINGGA PARAS KENTANG.
SETELAH KERING MASUKKAN GARAM DAN DAUN SUP . SIAP
CARA PENYEDIAANNYE
AMIK SEDIKIT TEPUNG DAN GELEK SEHINGGA NIPIS MASUKKAN INTI DAN TEKAN..
SAYA GUNA CUAN JE...X PANDAI NAK BUAT KLIM...HEHEH
SELAMAT MENCUBA.
No comments:
Post a Comment